Granen :
Tarwe is een van de meest geteelde en geconsumeerde granen ter wereld. Hier is een overzicht van de verschillende vormen en toepassingen:
De verwerkte tarwegranen (tarwevlokken, zemelen, enz.) en in de vorm van volle granen of producten, wat meer vezels en voedingsstoffen behoudt.
Tarwemeel wordt verkregen door de tarwekorrels te malen. Afhankelijk van het raffinage-niveau kunnen we het volgende verkrijgen:
Volkorenmeel (T150): Bevat de hele korrel, rijk aan vezels.
Deelvolkorenmeel (T110): Iets minder vezels, maar nog steeds voedzaam.
Wit meel (T45 of T55): Lichter en gebruikt voor gebak, wit brood en vele culinaire bereidingen.
Tarwemeel is zeer veelzijdig voor culinaire recepten en gebak. Het levert koolhydraten, eiwitten en soms vezels.
Beschrijving :
De boekweit (Fagopyrum esculentum), ook wel bekend als "zwarte tarwe", is een eenjarige plant die afkomstig is uit Azië. In tegenstelling tot traditionele granen behoort het niet tot de grassen, maar tot de polygonaceae. Dit geeft het unieke voedingskenmerken, zoals de afwezigheid van gluten. De boekweitkorrels zijn klein, driehoekig en omhuld met een bruine tot zwarte schil die een witte noot omringt. Wij verbouwen onze boekweit onder optimale omstandigheden om een stabiele kwaliteit en een hoge voedingswaarde te garanderen.
Oorsprong : Oekraïne.